Login

スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。


整餅 !

之前去咗朋友屋企一齊學整"木槺布甸"10, 朋友話呢個比較簡單, 啱我呢D初學者392, 可惜地出了一些意外失敗咗393 ! 唔得403, 我決定自己再買材料返屋企試整, 今日買了一些返來, 買吓買吓原來都要預備好多嘢. 返到屋企睇吓份memu, 點知原來仲欠一些材料12, 唔係一般supermarket可以買度, 唉390, 等過幾日買好哂下星期先開始動工啦 !


~~材料有: 錬奶, 鮮忌廉一盒(500ml), 可可粉, 瑪利餅(要壓碎),電動打蛋器(上次因為用人手攪拌忌廉唔係咁平均, 攪到d 忌廉"杰"身時,可能攪拌得太快, 出哂水405, 於是整唔到嘞), 最後係雲呢拿油(還未買). ~~


DSCN3099.jpg

スポンサーサイト


この記事に対するコメント

放心啦carly, 我食咗24小時內無事就可以比妳試吓啦,haaaaa......

【2007/11/03 16:25】URL | beckiehy #-[ 編集]

整好記得帶返公司請我食喎 (不過只限整得成功既)v-392

【2007/10/30 00:01】URL | Carly #-[ 編集]

この記事に対するコメントの投稿



管理者にだけ表示を許可する

この記事に対するトラックバック

トラックバックURL
http://beckiehy.blog70.fc2.com/tb.php/267-09f93d9c
この記事にトラックバックする(FC2ブログユーザー)